Helmondse Mondharmonica Vereniging

Welkom op onze website

 

Na een house warming special gaan de reguliere lessen vanaf 6 september weer van start.
 

De Helmondse Mondharmonica Vereniging (HMV) is een club enthousiaste mondharmonica liefhebbers. 

 

Er wordt onder leiding van dirigente Viola Barends in orkestverband (meerstemmig) gespeeld op de chromatische mondharmonica, aangevuld met bas-mondharmonica en akkoordmondharmonica. Een orkest wat volledig uit mondharmonica-spelers bestaat, dat komt maar zelden voor en dat maakt HMV ook zo bijzonder! Het repertoire bestaat onder andere uit meezingers, filmmuziek, jaren 60-70 hits en kerstliederen.

 

Sinds september 2015 kunnen ook blues-harmonica (diatonische) spelers bij HMV terecht en verzorgd Viola Barends wekelijkse lessen voor beginners en gevorderden. We zijn in september 2016 gestart met een jeugdgroep.

 

Jeugd-les, woensdagavond van 18:00 tot 19:00 uur
Orkest-repetitie, woensdagavond van 19:30 tot 20:30 uur
Blues-1-harmonica-les, woensdagavond van 20:30 tot 21:30 uur
Blues-2-harmonica-les, woensdagavond van 21:30 tot 22:30 uur
 

 

Locatie:                                                                       

Wijkhuis Brede School Westwijzer

Cortenbachstraat 70

5707 TJ Helmond

 

Nieuwe leden zijn welkom!
Kom eens vrijblijvend luisteren tijdens een repetitie.

Nieuws

05-10-2016 19:32

Enthousiaste jeugdleden begonnen met lessen

Sinds september 2016 heeft HMV weer een jeugd-groep. Viola Barends verzorgd wekelijkse lessen voor kinderen vanaf 9 à 10 jaar. 

De eerste enthousiaste kinderen zijn gestart!

17-07-2016 21:39

Altijd al mondharmonica willen leren spelen...? Dan krijg je nu de kans!

De Helmondse Mondharmonica Vereniging, HMV, is een snelgroeiende muziekvereniging met een zeer gevarieerd aanbod. Na de zomervakantie start weer een nieuw seizoen en belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden.

De HMV is een club enthousiaste mondharmonica liefhebbers in alle leeftijden en bestaat op dit moment uit een orkest en een blues groep.

 

Het orkest:

Er wordt onder leiding van dirigente Viola Barends in orkestverband (meerstemmig) gespeeld op de chromatische mondharmonica, aangevuld met bas- en akkoord-mondharmonica. Een orkest wat volledig uit mondharmonica-spelers bestaat komt niet zo vaak voor en dat maakt de HMV ook zo bijzonder. Het repertoire bestaat onder andere uit meezingers, filmmuziek, jaren 60-70 hits en kerstliederen.

De blues groep:

Onder leiding van Viola Barends zijn wij in september 2015 ook een blues groep gestart. Aan de hand van bekende bluessongs en oefenstukken worden diverse technieken op de bluesharp (bluesmondharmonica) geleerd en toegepast. Zo bouw je al vanaf de eerste les een repertoire op waarmee je bijvoorbeeld samen met een gitarist of een band zou kunnen spelen. De deelnemers die vorig jaar zijn gestart, veelal zonder voorkennis, hebben het afgelopen jaar veel plezier gehad om zich de beginselen van de blues eigen te maken en gaan na de zomerstop door met het vervolg.

 

De jeugd:

We hebben gemerkt dat er naast volwassenen ook jongeren zijn die interesse hebben in het mondharmonica spel. Daarom willen wij vanaf oktober ook een jeugdafdeling starten. Naast mondharmonica spelen zullen de deelnemers ook het notenschrift leren.

Bij de Helmondse Mondharmonica Vereniging is plaats voor iedereen, ongeacht het niveau of voorkeur voor muziekgenre. Het maakt niet uit of je nog nooit hebt gespeeld, beginner, thuisspeler of gevorderd bent, chromaat- of bluesmondharmonica speelt. Daarnaast hebben wij ook plaats voor extra akkoorden- (vineta) en bas-mondharmonicaspelers.

 

Kennismaken of aanmelden:

Ben jij geïnteresseerd in mondharmonica spelen? Kom dan eens vrijblijvend kijken en luisteren tijdens onze wekelijkse repetitie/les vanaf 7 september tussen 19:45-22:30 uur in Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70, 5707 TJ Helmond.

Of maak een afspraak via mondharmonica.helmond@gmail.com dan kunnen we tijd vrijmaken om vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Contact

Helmondse Mondharmonica Vereniging

mondharmonica.helmond@gmail.com

Secretariaat: Rianne van de Griendt

Bezoekadres op woensdagavond:
Wijkhuis Brede School Westwijzer
Cortenbachstraat 70
5707 TJ Helmond
(zie agenda wanneer we aanwezig zijn)

06-18018862

Doorzoek de website

Nieuws

30-05-2017 17:05

2e Pinksterdag in Heusden (a/d Maas)

Een bezoek aan het vestingstadje Heusden is altijd al de moeite waard, maar op Tweede Pinksterdag...
18-04-2017 17:08

Recensie optreden in Gaviolizaal Draaiorgel Museum Helmond, 2e Paasdag

Hele mooie recensie van ons optreden in Gaviolizaal Draaiorgel Museum Helmond, 17 april, met...

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode