Helmondse Mondharmonica Vereniging

Altijd al mondharmonica willen leren spelen...? Dan krijg je nu de kans!

17-07-2016 21:39

De Helmondse Mondharmonica Vereniging, HMV, is een snelgroeiende muziekvereniging met een zeer gevarieerd aanbod. Na de zomervakantie start weer een nieuw seizoen en belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden.

De HMV is een club enthousiaste mondharmonica liefhebbers in alle leeftijden en bestaat op dit moment uit een orkest en een blues groep.

 

Het orkest:

Er wordt onder leiding van dirigente Viola Barends in orkestverband (meerstemmig) gespeeld op de chromatische mondharmonica, aangevuld met bas- en akkoord-mondharmonica. Een orkest wat volledig uit mondharmonica-spelers bestaat komt niet zo vaak voor en dat maakt de HMV ook zo bijzonder. Het repertoire bestaat onder andere uit meezingers, filmmuziek, jaren 60-70 hits en kerstliederen.

De blues groep:

Onder leiding van Viola Barends zijn wij in september 2015 ook een blues groep gestart. Aan de hand van bekende bluessongs en oefenstukken worden diverse technieken op de bluesharp (bluesmondharmonica) geleerd en toegepast. Zo bouw je al vanaf de eerste les een repertoire op waarmee je bijvoorbeeld samen met een gitarist of een band zou kunnen spelen. De deelnemers die vorig jaar zijn gestart, veelal zonder voorkennis, hebben het afgelopen jaar veel plezier gehad om zich de beginselen van de blues eigen te maken en gaan na de zomerstop door met het vervolg.

 

De jeugd:

We hebben gemerkt dat er naast volwassenen ook jongeren zijn die interesse hebben in het mondharmonica spel. Daarom willen wij vanaf oktober ook een jeugdafdeling starten. Naast mondharmonica spelen zullen de deelnemers ook het notenschrift leren.

Bij de Helmondse Mondharmonica Vereniging is plaats voor iedereen, ongeacht het niveau of voorkeur voor muziekgenre. Het maakt niet uit of je nog nooit hebt gespeeld, beginner, thuisspeler of gevorderd bent, chromaat- of bluesmondharmonica speelt. Daarnaast hebben wij ook plaats voor extra akkoorden- (vineta) en bas-mondharmonicaspelers.

 

Kennismaken of aanmelden:

Ben jij geïnteresseerd in mondharmonica spelen? Kom dan eens vrijblijvend kijken en luisteren tijdens onze wekelijkse repetitie/les vanaf 7 september tussen 19:45-22:30 uur in Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70, 5707 TJ Helmond.

Of maak een afspraak via mondharmonica.helmond@gmail.com dan kunnen we tijd vrijmaken om vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Contact

Helmondse Mondharmonica Vereniging

mondharmonica.helmond@gmail.com

Secretariaat: Rianne van de Griendt

Bezoekadres op woensdagavond:
Wijkhuis Westwijzer
Cortenbachstraat 70
5707 TJ Helmond
(zie agenda wanneer we aanwezig zijn)

06-18018862

Doorzoek de website

Nieuws

06-10-2020 20:17

Eerste 'live' corona vriendelijke repetitie in St. Anna buurthuis

De lessen via skype zijn een alternatief voor het repeteren in corona tijd. Toch missen we hier wat...
09-08-2020 00:30

Skype vanwege het Corona virus (COVID-19)

Ook wij hebben last van het Corona virus. Half maart ging onze repetitieruimte op slot. We mochten...

┬ę 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode