Helmondse Mondharmonica Vereniging

Introductielessen vanaf februari 2021

10-01-2021 17:16

Altijd al mondharmonica willen (leren) spelen?

Introductielessen Mondharmonica
februari – juli 2021
bij de Helmondse Mondharmonica Vereniging


Er was eens… Een tijd dat bijna iedereen met een mondharmonica op zak liep. Bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen, een feest, een droevige gebeurtenis, of zomaar een gezellig samenzijn, haalde bijna altijd wel iemand zo’n instrument tevoorschijn om er een deuntje op te spelen. Zelfs soldaten die naar het front vertrokken namen er een mee om zichzelf en anderen moed in te blazen. Menig leven schijnt gered te zijn doordat zij hun mondharmonica in de borstzak van hun uniform droegen om hem bij de hand te hebben en zo een kogel opvingen.

Tegenwoordig horen we de mondharmonica minder vaak. Dat is jammer want het is het een instrument met veel mogelijkheden. Alle soorten muziek kunnen erop gespeeld worden en een chromatisch instrument kan bijna het toonbereik van een piano hebben.

Zou je graag wat beter kennismaken met de mondharmonica? Dan krijgt je nu de kans: vanaf 2 februari 2021 starten we op de dinsdagavonden van 18.30-19.30 uur met een introductie-lesgroep via Skype! Onze muzikale leidster Viola Barends neemt je mee op ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van de mondharmonica. Het mooie van dit instrument is dat je binnen vijf minuten je eerste liedje speelt, maar dat je, als je besmet wordt met het "mondharmonica-virus", je hele leven steeds weer nieuwe technieken kunt oefenen waardoor je nog veel meer mogelijkheden krijgt. Je kunt namelijk ALLE muziekstijlen op de mondharmonica spelen!

Tijdens de introductielessen doorlopen we al spelend de geschiedenis van de mondharmonica. Zo komen o.a. volksliedjes / kampvuurliedjes, country en blues aan bod, alsook hedendaagse (pop)muziek. Je maakt kennis met de diverse soorten mondharmonica's en je krijgt uitleg hoe je de kwaliteit van een mondharmonica kunt beoordelen. Na de introductielessen (feb-juli 2021) kun je doorstromen in een van onze andere lesgroepen.

Je kunt je eigen mondharmonica gebruiken (in toonsoort C). Wil je advies over de aanschaf van een nieuwe mondharmonica, dan adviseren wij je graag. De lessen kosten 25 euro per maand. Deelname vanaf 12 jaar. Meld je aan via mail: mondharmonica.helmond@gmail.com. Vragen? Bel met Rianne: 06-18018862.

Over de Helmondse Mondharmonica Vereniging: HMV is een gezellige, snel groeiende club met leden van 12-90 jaar. Normaliter zijn we elke woensdagavond in Wijkcentrum Westwijzer, Cortenbachstraat 70 in Helmond. Vanwege de huidige Corona maatregelen verzorgen we de lessen via Skype (videobellen). We bieden voor ieder wat wils: in de 'liedjes'-lesgroep komen diverse muziekgenres aan bod, met name de (kampvuur-)liedjes en niet-blues nummers worden gespeeld. Het orkest speelt een meerstemmig repertoire op chromatische-, bas- en akkoorden-mondharmonica's. In de bluesgroepen (1+2) wordt aan de hand van blues-standards geleerd en de technische mogelijkheden van de mondharmonica uitgebuit.

www.helmondse-mondharmonica-vereniging.nl

Contact

Helmondse Mondharmonica Vereniging

mondharmonica.helmond@gmail.com

Secretariaat: Petra Nolten

Bezoekadres op woensdagavond:
Wijkhuis Westwijzer
Cortenbachstraat 70
5707 TJ Helmond
(zie agenda wanneer we aanwezig zijn)

06-23559195 Petra Nolten
06-20405836 Robbert Lantrok

Doorzoek de website

Nieuws

10-04-2023 20:55

Paasconcert 10 april 2023 in het Draai orgelmuseum te Helmond

Een heerlijk optreden mogen uitvoeren in het Draai orgelmuseum. Prachtige locatie, volle zaal met...
19-03-2023 21:03

Optreden Zorgboerderij Stichting Grootenhout

Een mooi muzikaal optreden ten gehore mogen brengen bij de Zorgboerderij Grootenhout. Een dankbaar...

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode